Masopust je v plném proudu. Dejte si jitrnici nebo škvarkové šneky

Část 4/4
Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Ingredience na 6-8 porcí:

  • 2 cibule
  • celý vepřový jazyk
  • 500 g vepřové plece
  • 2 vepřové ledviny
  • 250 g vepřových jater
  • 3 lžíce sádla
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 lžička majoránky
  • 1-2 krajíce chleba
  • cibule a čerstvé pečivo k podávání

Pracovní postup:

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jazyk oloupeme a společně s očištěnou plecí a ledvinami nakrájíme na kostky.
  2. Játra důkladně omyjeme studenou vodou, odstraníme blány, nakrájíme je na kousky a ponoříme do mléka.
  3. V hrnci rozpustíme sádlo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme nakrájený jazyk, plec a ledviny a ze všech stran opečeme. Přidáme mletý kmín a papriku, zamícháme a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme asi hodinu za občasného promíchání.
  4. Přidáme játra, oloupaný a prolisovaný česnek a pepř. Vaříme dalších 20 minut, zahustíme rozmixovaným chlebem a osolíme.
  5. Necháme na plotně ještě dalších 20 minut, dokud maso není měkké.
  6. Na závěr přidáme majoránku a podáváme s cibulí a čerstvým chlebem.
Autor:

Vánoce

Advent se pomalu blíží a spolu s ním nákupy vánočních dárků i pečení vánočního cukroví. Za vánoční atmosférou můžete vyrazit na vánoční trhy ve vašem okolí i do zahraničí.

  • Nejčtenější

Když má máma křeče, není co jíst, říkají děti. Budou mít nový domov

Když se maminka klepe v křeči, bojím se, že umře, přiznal osmiletý Honzík. Jeho sestra Ivanka dodává, že jejím...

Premium

Kořeněná jídla ani káva neškodí, vyvrací profesor Tesař letité mýty

Kola je pro ledviny hrob. Nejlepší je nesolit a nejíst ostrá exotická jídla. Alkohol dokáže „propít“ ledviny, které je...

Premium

Patříte mezi ty šťastné? Sedm znaků, že máte opravdu kvalitní vztah

Být šťastná po boku toho druhého, nic neřešit, nehádat se. Ideální, co říkáte? Harmonické soužití, kdy si partneři...

Dvanáct zázračných potravin, po kterých jdou kila sama dolů

Dnes už každý ví, že držet diety formou nelogických přísných omezení či dokonce hladovění je obrovský nesmysl a hazard...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jsme promiskuitní, nebo jen hledáme lásku? Kolik partnerů je už moc

Když je vám přes třicet a jste nezadaná, pravděpodobně už se ve vaší posteli vystřídalo větší než malé množství mužů....

Premium

Nikdo dodnes neví, kolik těch holek zůstalo zakopaných. Starosta Dubí vzpomíná

„Devadesátky“ a přelom tisíciletí byly v Dubí na Teplicku divoká léta. Řádili tu pasáci prostitutek a mafiáni. Město se...

Premium

Kořeněná jídla ani káva neškodí, vyvrací profesor Tesař letité mýty

Kola je pro ledviny hrob. Nejlepší je nesolit a nejíst ostrá exotická jídla. Alkohol dokáže „propít“ ledviny, které je...

Premium

Špičkový výrobek i po letech funguje. Kvůli hloupé chybě je však k ničemu

Snoubení spotřební elektroniky a počítačů provázely porodní bolesti, které jsou z dnešního pohledu absurdní a...

  • Další z rubriky

RECEPT DNE: Pomalu pečená krkovice se salátem z červené čočky

Uvařte si k nedělnímu obědu podle našeho receptu pomalu pečenou krkovici se salátem z červené čočky.

RECEPT DNE: Cibulačka se sýrovým chlebem

Vyzkoušejte na zahřání uvařit silnou cibulačku se sýrovým chlebem. Rozhodně si pochutnáte a navíc je ideální i na...

RECEPT DNE: Pečená husí stehna se švestkovým zelím

Nechce se vám na svatého Martina péct celá husa? Vyzkoušejte náš recept na husí stehna se švestkovým zelím.

RECEPT DNE: Perníkové bonbony

Konečně je tu období, kdy začínáme péct vánoční cukroví. Místo klasických perníčků můžete letos vyzkoušet recept na...

PORADÍME: Jak vybrat zimní boty pro děti?
PORADÍME: Jak vybrat zimní boty pro děti?

Zima pomalu, ale jistě klepe na dveře, a proto je nejvyšší čas myslet na zimní obutí vašeho dítěte. Dětská nožka roste rychlostí blesku, a tak se každoročnímu nákupu sezónní obuvi nevyhnete.

Najdete na iDNES.cz