Marinovaný sýr feta s kapary, olivami, paprikou a toasty

Pokud se vám nechce nic vařit, udělejte si tuto rychlou večeři.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    429 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1795 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    12,3 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    12,8 g

    20 %

    19 %

  • Tuky

    36,5 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    12,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sýr feta nakrájíme na menší kostky a dáme do mísy. Přidáme černé olivy, oloupaný a na oplátky nakrájený česnek, omytý a osušený bobkový list, okapané kapary a čerstvý tymián. Vše opatrně promícháme, okořeníme pepřem a dáme do zavařovací sklenice.
  2. Sýr zalijeme olivovým olejem tak, aby bylo vše úplně zakryto. Sklenici důkladně uzavřeme a necháme odležet v chladu a temnu asi týden.
  3. Papriky rozkrojíme, očistíme, nakrájíme na větší kousky a opečeme na grilovací pánvi. Toasty po obou stranách opečeme.
  4. Naložený sýr feta rozdělíme do misek nebo na talíře i s trochou oleje, ozdobíme paprikou a podáváme s opečenými toasty nebo chlebem.
Autor:

Podobné recepty

Topinky s mozzarellou a ančovičkami

Italský snack, který můžete podávat i jako předkrm.

Rolky z uzeného lososa

Skvělý recept na snadné a osvěžující občerstvení.

Muffaletta s olivami

Znáte muffalettu? Jedná se o sendvič, který začal na začátku 20. století v New Orleans připravovat...

Slané mini záviny

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte jednou i něco slaného.

Rillettes z husího masa

Francouzské rillettes z husího masa vás okouzlí svou jemností a bohatou chutí.