Marinovaný losos se zeleninou
Zdravý oběd, který se svojí lehkostí hodí i do teplých dnů.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
504 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2110 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
5,3 g
6 %
5 %
-
Vláknina
4,3 g
14 %
14 %
-
Bílkoviny
30,9 g
49 %
45 %
-
Tuky
38,7 g
60 %
55 %
-
nasycené
6,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Lososa očistíme a zbavíme kůže. Ostrým nožem ho nakrájíme na tenké plátky. Olej promícháme s citronovou šťávou, bylinkami a dochutíme solí a pepřem.
- Plátky lososa stočíme, naložíme do marinády a necháme odležet. Odleželého lososa vyndáme z marinády, položíme do pekáčku a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 20-25 minut.
- Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Pak ji orestujeme na rozehřátém másle a podle chuti osolíme a opepříme. Podlijeme ji trochou vody a dusíme doměkka.
- Česnek oloupeme a prolisujeme. Vmícháme ho do zakysané smetany společně s nasekaným koprem a dochutíme solí a pepřem.
- Lososa servírujeme s teplou zeleninou a smetanovou omáčkou a zdobíme plátkem citronu.