Marinovaný losos se zeleninou

Zdravý oběd, který se svojí lehkostí hodí i do teplých dnů.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Zelenina:

Omáčka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    504 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2110 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    5,3 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    4,3 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    30,9 g

    49 %

    45 %

  • Tuky

    38,7 g

    60 %

    55 %

  • nasycené

    6,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lososa očistíme a zbavíme kůže. Ostrým nožem ho nakrájíme na tenké plátky. Olej promícháme s citronovou šťávou, bylinkami a dochutíme solí a pepřem.
  2. Plátky lososa stočíme, naložíme do marinády a necháme odležet. Odleželého lososa vyndáme z marinády, položíme do pekáčku a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 20-25 minut.
  3. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Pak ji orestujeme na rozehřátém másle a podle chuti osolíme a opepříme. Podlijeme ji trochou vody a dusíme doměkka.
  4. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vmícháme ho do zakysané smetany společně s nasekaným koprem a dochutíme solí a pepřem.
  5. Lososa servírujeme s teplou zeleninou a smetanovou omáčkou a zdobíme plátkem citronu.
Autor:

Podobné recepty

Steak s houbami na tymiánovém másle

Dokonalý steak připravený do 25 minut.

Pikantní houby se skleněnými nudlemi

Skvělý houbový recept, který musíte vyzkoušet.

Vepřové závitky s jablky a křenem

Závitky s jablky podávejte s vařenými nebo šťouchanými bramborami.

Vepřové řízečky v parmazánu

K obědu zkuste připravit tyto řízečky se zdravým salátem.

Vdolky s povidly

Vdolky lehoučké a výborné jako od babičky.