Marinovaný kapr v bylinkovém těstíčku s lehkým bramborovým salátkem

Na vánočním stole nesmí chybět obalovaný kapr.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Salát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    432 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1809 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    35,5 g

    40 %

    36 %

  • Vláknina

    5,2 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    38,1 g

    61 %

    56 %

  • Tuky

    14,6 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Filet z kapra očistíme a nakrájíme na jednotlivé porce. Citronovou šťávu smícháme s polovinou nasekaných bylinek, drceným kmínem, pepřem a solí. Marinádou potřeme porce kapra a necháme je v chladu uležet asi 2 hodiny.
  2. Ve větší míse smícháme vejce, víno, hladkou mouku, mletou papriku a zbylé bylinky. Připravíme hustější těstíčko, ve kterém rybu obalíme. V pánvi rozpálíme olej a porce kapra zvolna osmažíme po obou stranách dozlatova.
  3. Vařené brambory nakrájíme na plátky, papriku a šalotku na nudličky, kyselou okurku na kolečka a přidáme mini mangold a čerstvý kerblík. Pokapeme olivovým olejem, limetkovou šťávou, ochutíme solí a pepřem a promícháme.
Autor:

Podobné recepty

Bramborové noky se zeleninou a sušenou šunkou

Jednoduchý oběd, který budete mít hotový za pár minut.

Quesadilla se špenátem a paprikami

Tento barevný sendvič patří mezi oblíbená mexická jídla, které seženete v každém food trucku.

Pečená kuřecí prsa s provensálským kořením

Dokonalá souhra chutí vás dostane do kolen.

Bramborové noky s pečeným česnekem a hovězím ragú

Luxusní podzimní pokrm s italským šarmem si zaručeně oblíbíte.

Pečená kachna na jablkách s medem a lokšemi

Vyzkoušejte „sladší“ variantu pečené kachny s jablky a lokšemi.