Marinované rybí filety
Co je lepší než ryba? Marinovaná ryba. Zkuste tuto jednoduchou a přitom dokonale chuťově vyváženou variantu, která vás nadchne. Podávejte s bramborovou kaší nebo čerstvou bagetou.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
410 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1716 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
13,3 g
15 %
13 %
-
Vláknina
3,0 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
38,5 g
61 %
57 %
-
Tuky
19,6 g
30 %
28 %
-
nasycené
4,3 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Filety opláchneme, osušíme a nakrájíme na 8 kousků (2 kousky na porci).
- Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Česnek oloupeme a podrtíme. Citron a limetu důkladně omyjeme a osušíme, pak z nich ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu přímo do mísy, v níž se budou kousky ryby marinovat.
- Přilijeme víno a 50 ml vody, přidáme cukr a 1/2 lžičky soli. Dobře promícháme. Vmícháme česnek, kerblík, kostičky mrkve a petržele. Do připravené marinády vložíme kousky ryby a necháme asi 10 minut rozležet.
- V pánvi zahřejeme asi půl lžičky oleje. Kousky ryby vyjmeme z marinády, osušíme je a velmi zprudka opečeme na oleji - asi 1 minutu z každé strany.
- V jiné pánvi rozpustíme asi 30 g másla s malým množstvím oleje. Marinádu scedíme, kořenovou zeleninu z marinády vsypeme do pánve a orestujeme. Porce ryby posypeme orestovanou zeleninou.