Ingredience
Postup
- Kuřecí prsa omyjeme a horizontálně prokrojíme (ale nedokrojíme!) tak, aby vzniknul větší plátek masa. Přes folii je mírně naklepeme a namočíme z obou stran do marinády v misce. Maso necháme marinovat přes noc v ledničce překryté potravinářskou folií.
- Marinované plátky masa rozložíme na prkénko a na ně poklademe plátky slaniny a lístky šalvěje. Plátky důkladně zarolujeme.
- Roládky rozkrájíme na kousky asi 2 cm široké. Vždy čtyři kousky propíchneme napříč špejlí tak, aby se závitky při grilování nemohly rozbalit.
- Špízy opékáme na dvou lžících rozpáleného oleje v grilovací pánvi z obou stran dozlatova. Můžeme je však také opéct na grilu.
- Lilek a cuketu nakrájíme na plátky, papriky na větší kousky, cibuli na hrubší měsíčky. Zeleninu potřeme olivovým olejem, posypeme provensálskou kořenicí směsí, případně podle chuti osolíme a opepříme. Zeleninovou směs grilujeme do mírného změknutí a podáváme jako přílohu ke špízům.