Mandlovo-sezamové sypání

Oříškovým sypáním lehce dozdobíte jakýkoli dezert.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 10 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    796 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3329 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    35,5 g

    40 %

    36 %

  • Vláknina

    12,7 g

    42 %

    42 %

  • Bílkoviny

    26,6 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    58,0 g

    89 %

    83 %

  • nasycené

    6,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mandle nasekáme nahrubo. Rozinky propláchneme horkou vodou a překrájíme na menší kousky. Vše vložíme do mísy a promícháme se slunečnicovými semínky, sezamem, solí a pepřem.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a přisypeme připravenou směs. Na mírném ohni krátce restujeme, dokud sezam nezačne vonět a zlátnout.
  3. Nakonec opraženou směs promícháme s medem a ještě 2 minuty zahříváme. Odstavíme a necháme vychladnout. Pak můžeme směs lehce nadrtit v hmoždíři nebo pomocí paličky.
Autor:

Podobné recepty

Banánové verrines

Tento francouzský dezert vás svojí chutí uchvátí.

Skořicový dort se želé

Vůně skořice uklidňuje a pomáhá zvládat stres, celé to blaho znásobí ještě požitek ze sladkého...

Skořicové koláčky

Kaki je oblíbené podzimní ovoce, ze kterého můžete připravit i dokonalý dezert.

Skořicové buchtičky s malinami a krémem

Vyzkoušejte kombinaci malin a skořice. Opravdu se skvěle doplňují.

Mandlovo-malinový koláč se skořicí

Podzimní koláč s nádechem babího léta.