Mandlovo-malinový koláč se skořicí

Podzimní koláč s nádechem babího léta.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

12 PORCE +

Na drobenku:

Na těsto:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    256 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1069 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    31,3 g

    36 %

    31 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    4,4 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    12,3 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kulatou dortovou formu (průměr 20 cm) vyložíme pečicím papírem a vymažeme máslem. Na drobenku prsty propracujeme změklé máslo s moukou, třtinovým cukrem a skořicí.
  2. Na těsto v míse ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny a jedno po druhém doplníme vejce. Další vejce přidáme vždy až ve chvíli, kdy je předchozí úplně zašlehané.
  3. Vmícháme zakysanou smetanu, mandlový extrakt i mouku prosátou s kypřicím práškem a skořicí. Těsto nalijeme do formy, poklademe malinami, posypeme drobenkou a plátky mandlí.
  4. Vložíme do trouby a pečeme při 160 °C asi 40 minut dozlatova. Hotový koláč necháme vychladnout na mřížce. Pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Brusinkový chlebíček

Vánoční chlebíček, který provoní vaši kuchyni.

Citronové mini bábovky

Upečte na neděli roztomilé mini bábovičky.

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.