Mandlovo-malinový koláč se skořicí

Podzimní koláč s nádechem babího léta.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

12 PORCE +

Na drobenku:

Na těsto:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    256 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1069 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    31,3 g

    36 %

    31 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    4,4 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    12,3 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kulatou dortovou formu (průměr 20 cm) vyložíme pečicím papírem a vymažeme máslem. Na drobenku prsty propracujeme změklé máslo s moukou, třtinovým cukrem a skořicí.
  2. Na těsto v míse ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny a jedno po druhém doplníme vejce. Další vejce přidáme vždy až ve chvíli, kdy je předchozí úplně zašlehané.
  3. Vmícháme zakysanou smetanu, mandlový extrakt i mouku prosátou s kypřicím práškem a skořicí. Těsto nalijeme do formy, poklademe malinami, posypeme drobenkou a plátky mandlí.
  4. Vložíme do trouby a pečeme při 160 °C asi 40 minut dozlatova. Hotový koláč necháme vychladnout na mřížce. Pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Brusinkový chlebíček

Vánoční chlebíček, který provoní vaši kuchyni.

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.

Čokoládové sušenky

Zamilujete si jejich intenzivní čokoládovou chuť a jemný nádech slaného karamelu – jsou prostě...