Mandlovo-malinový koláč se skořicí

Podzimní koláč s nádechem babího léta.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

12 PORCE +

Na drobenku:

Na těsto:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    256 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1069 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    31,3 g

    36 %

    31 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    4,4 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    12,3 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kulatou dortovou formu (průměr 20 cm) vyložíme pečicím papírem a vymažeme máslem. Na drobenku prsty propracujeme změklé máslo s moukou, třtinovým cukrem a skořicí.
  2. Na těsto v míse ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny a jedno po druhém doplníme vejce. Další vejce přidáme vždy až ve chvíli, kdy je předchozí úplně zašlehané.
  3. Vmícháme zakysanou smetanu, mandlový extrakt i mouku prosátou s kypřicím práškem a skořicí. Těsto nalijeme do formy, poklademe malinami, posypeme drobenkou a plátky mandlí.
  4. Vložíme do trouby a pečeme při 160 °C asi 40 minut dozlatova. Hotový koláč necháme vychladnout na mřížce. Pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Oříškové pralinky s marcipánem

Vyzkoušejte na Vánoce připravit vlastní pralinky.

Pomerančový dort s čokoládou

Čokoláda a pomeranč společně tvoří neodolatelnou kombinaci chutí.

Malinové šarlotky

Pokud máte rádi nepečené dezerty, pusťte se do těchto šalotek.

Crème brûlée

Věděli jste, že tento dezert byl vytvořen již v 17. století?

Kávové řezy

Pokud máte rádi kávu, musíte vyzkoušet i tyto italské řezy.