Mandlové trojhránky

nehodnoceno

Výborné vánoční cukroví, které stojí za vyzkoušení.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

30 PORCE +

Těsto:

Na ozdobení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    230 KCal

    10 %

    10 %

  • Energie

    961 KJ

    10 %

    10 %

  • Sacharidy

    16,2 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    16,1 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    5,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Heru nakrájíme na malé kousky a smícháme s prosátou moukou s kypřicím práškem a moučkovým cukrem. Pak přidáme vanilkový cukr a vše zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme do chladničky na 2 hodiny odležet.
  2. Těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm a přendáme na plech. Marmeládu rozehřejeme a celý povrch těsta potřeme. Máslo rozpustíme s cukrem přidáme mandlové lupínky a nasekané ořechy.
  3. Promícháme a rozetřeme na plát těsta potřený marmeládou. Pak pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 20 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout na plechu , pak přendáme na prkýnko a ještě vlažné rozkrájíme na trojúhelníky.
Autor:

Podobné recepty

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.

Čokoládové sušenky

Zamilujete si jejich intenzivní čokoládovou chuť a jemný nádech slaného karamelu – jsou prostě...

Vanilkové podvodnice

Podvodnice jsou skvělé hned po upečení, kdy jsou lehce křupavé, ale i po několika dnech, kdy se...

Perníčkové crincles

Opravdu jednoduché cukroví, které zvládne každý a je naprosto dokonale provoněné vánoční...