Mandlové hrudky

nehodnoceno

Výborné vánoční cukroví, které stojí za vyzkoušení.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

45 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    121 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    507 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    11,8 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    3,4 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    6,4 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sekané mandle nasucho opražíme dozlatova. Asi 50 g si necháme stranou, zbylé společně s citronátem nasekáme nadrobno.
  2. Vejce vyšleháme s citronovou kůrou, kořením, rumem a cukrem do pěny. Vmícháme nadrobno nasekané a mleté mandle, citronát a mouku. Přidáme 2 lžíce citronové šťávy.
  3. Oplatky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Na každou naneseme trochu těsta tak, aby zůstal asi 1 cm široký volný okraj. Perníčky pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut.
  4. Z práškového cukru a asi 3 lžic horké vody vyšleháme hladkou polevu. Vychladlé perníčky potřeme polevou a dozdobíme mandličkami, které jsme si nechali stranou, pistáciemi a kandovanými třešněmi.
Autor:

Podobné recepty

Mandlovo-sezamové sypání

Oříškovým sypáním lehce dozdobíte jakýkoli dezert.

Ořechy v medu

Obdarujte své blízké domácími ořechy v medu.

Malé mandlové bochánky

Lahodné bochánky, které se skvěle hodí na Velikonoce.

Posvícenské koláče

Upečte si doma ty nejlepší kynuté koláče.

Pečená jablíčka plněná rýží a rozinkami

Naplňte jablíčka vašimi oblíbenými surovinami.