Mandlová srdíčka

nehodnoceno

Výborné vánoční cukroví, které stojí za vyzkoušení.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez chladnutí a tuhnutí

Ingredience

40 PORCE +

Těsto:

Krém:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    107 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    447 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    9,1 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    1,1 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    7,2 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Prosátou mouku smícháme s moučkovým cukrem a najemno nastrouhanými mandlemi. Přidáme na kousky nakrájené máslo a žloutky. Zpracujeme na nelepivé těsto, které uložíme na 2 hodiny do chladničky.
  2. Těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme srdíčka. Do poloviny srdíček vykrojíme otvor. Rozložíme je na plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 12 minut.
  3. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a ochutíme likérem. Spodní díl srdíček potřeme máslovým krémem a na něj přilepíme horní díl s otvorem. Necháme ztuhnout v chladničce.
  4. Polevu rozehřejeme na vodní lázni a horní plochu srdíček namočíme. Před zatuhnutím ozdobíme oloupanou mandlí.
Autor:

Podobné recepty

Oříškové pralinky s marcipánem

Vyzkoušejte na Vánoce připravit vlastní pralinky.

Pomerančový dort s čokoládou

Čokoláda a pomeranč společně tvoří neodolatelnou kombinaci chutí.

Malinové šarlotky

Pokud máte rádi nepečené dezerty, pusťte se do těchto šalotek.

Crème brûlée

Věděli jste, že tento dezert byl vytvořen již v 17. století?

Kávové řezy

Pokud máte rádi kávu, musíte vyzkoušet i tyto italské řezy.