Malovaná jahodová roláda

Krásný a přitom jednoduchý vzor udělá z rolády cukrářské umění.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez tuhnutí a chladnutí

Ingredience

10 PORCE +

Těsto na dekor:

Těsto na korpus:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    348 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1455 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    36,6 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    8,7 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    18,7 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    10,5 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílek smícháme s moukou, cukrem, máslem a barvivem. Plech vyložíme pečicím papírem, tužkou na něj nakreslíme ornament a papír otočíme. Těsto naplníme do papírového kornoutku a obkreslíme ornament. Dáme do chladničky ztuhnout.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme prosátou mouku se špetkou soli. Na ztuhnutý ornament rozetřeme velmi opatrně těsto a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.
  3. Pak sundáme z plechu, poprášíme moukou a na povrch položíme čistý pečicí papír. Korpus na něj otočíme a původní papír opatrně odtrhneme. Korpus necháme vychladnout.
  4. Mascarpone smícháme se sýrem a cukrem. Jahody rozmixujeme a vmícháme do náplně. Rozetřeme na korpus, svineme do rolády a zabalíme do papíru. Uložíme do chladničky ztuhnout. Nakrájíme na porce a můžeme podávat s čerstvými jahodami.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.