Malinové tiramisu řezy

Díky mraženému ovoci si můžete tento dezert upéct i v zimě.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na malinový rozvar:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    492 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2057 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    53,3 g

    61 %

    53 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    8,1 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    27,0 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    13,7 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maliny rozvaříme s cukrem. Vlijeme škrob rozmíchaný ve 100 ml vody a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Necháme vychladnout.
  2. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem na horké vodní lázni do zhoustnutí a počkáme, až vychladnou. Mascarpone spojíme s moučkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou.
  3. Vmícháme žloutkovou pěnu a rozpuštěnou čokoládu. Do formy rozložíme vrstvu piškotů, rozetřeme díl náplně, na ni ještě část malinového rozvaru a postup opakujeme.
  4. Poslední vrstva bude z náplně. Povrch uhladíme a posypeme kokosem, který do náplně mírně zatlačíme. Uložíme nejméně na 6 hodin do chladničky, pak nakrájíme na řezy. Můžeme dozdobit lyofilizovanými malinami.
Autor:

Podobné recepty

Velikonoční věnec

Krásně nadýchané pečivo se stane hvězdou Velikonoc.

Velikonoční mrkvové cupcakes

Oslavte Velikonoce ve velké parádě.

Hot cross buns

Tradiční velikonoční pečivo z Anglie.

Košíčky s mrkvičkami

Překvapte koledníky vtipnými velikonočními laskominami.

Jidáše zajíčci

Možná, že nestihnou ani vychladnout, jak vás vůně z trouby naláká na ochutnání.