Ingredience
Postup
- Všechny žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Pak postupně přiléváme olej. Bílky se solí a zbylým cukrem vyšleháme v pevný sníh. Mouku smícháme se sodou, mákem a škrobem.
- Smetanu zapracujeme do žloutkové pěny, pak střídavě vmícháme sypkou směs a sníh. Nakonec do těsta přimícháme citronovou šťávu.
- Těsto naplníme do velké formy na chlebíček vymazané máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 165 °C asi 55 minut. Necháme zchladnout asi 20 minut a pak vyjmeme z formy.
- Citronovou šťávu, cukr a rozpuštěné teplé máslo utřeme v hladkou lesklou polevu. Nalijeme ji navrch vychladlého chlebíčku a necháme zaschnout. Před podáváním můžeme dozdobit např. plátky citronu.