Ingredience
Postup
- Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílků připravíme tuhý sníh.
- Do žloutkové pěny postupně po částech přiléváme olej s vodou a přidáváme mouku promísenou s práškem do pečiva a mákem. Nakonec do těsta zlehka zapracujeme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a při 170 °C pečeme asi 40 minut.
- Mezitím si připravíme krém. Pudinkový prášek rozmícháme asi ve 100 ml mléka. Zbylé mléko osladíme a přivedeme k varu. Vlijeme do něj pudinkovou zálivku a uvaříme hustý pudink. Pudink odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Poté do něj zašleháme změklé máslo. Krém dochutíme rumem.
- Zcela vychladlý makovec podélně prokrojíme. Spodní díl potřeme krémem a přiklopíme dílem vrchním. Moučník uložíme do chladna zatuhnout. Před podáváním ho pocukrujeme a rozdělíme na řezy.