Makovec s ovocem

Milujete mák? Tak si upečte makovec podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

20 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    230 KCal

    10 %

    10 %

  • Energie

    960 KJ

    10 %

    10 %

  • Sacharidy

    32,9 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    2,6 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    5,0 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    8,3 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme ji do mísy. Přidáme krupicový i vanilkový cukr, mák a promícháme. Vejce rozšleháme v mléce a společně s olejem přiléváme do směsi. Ze všech přísad vymícháme hladké těsto. Broskve necháme okapat. Polovinu broskví nakrájíme na malé kousky a zlehka vmícháme do těsta.
  2. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto na něj rozetřeme. Zbylé broskve rozkrájíme na kousky, které nařízneme do vějířků, a povrch jimi poklademe. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 40 minut. Po upečení necháme krátce zchladnout na plechu a pak vyklopíme na kovovou mřížku. Po vychladnutí nakrájíme na kousky.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.