Ingredience
Postup
- Mléko smícháme s droždím a cukrem. Až se na hladině začne tvořit pěna, přidáme jogurt, olej, rum, obě mouky s kůrou a solí a vypracujeme těsto. Necháme je zakryté v teple kynout asi hodinu.
- Mák, krupici a mléko přivedeme za stálého míchání k varu, odstavíme, vmícháme zbylé suroviny a necháme vychladit. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na čtverec silný asi 4 mm.
- Rozdělíme na 16 čtverců, do středu každého dáme náplň, zabalíme a vyválíme kuličky. Na plechu s papírem necháme zakryté kynout asi 40 minut. Na drobenku smícháme všechny suroviny.
- Vykynuté kuličky pak dlaní zmáčkneme, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a pečeme při 170 °C dozlatova, asi 15 – 20 minut.
- Hotové koláče necháme vychladnout na kovové mřížce.