Makarony zapečené s masem a lilkem

Zapečte si přísady, které máte doma k dispozici.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 120 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    459 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1921 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    28,7 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    6,1 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    34,1 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    22,0 g

    34 %

    31 %

  • nasycené

    10,6 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dortovou formu o průměru asi 23 cm mírně vytřeme olejem nebo máslem a vyložíme papírem na pečení. Makarony uvaříme v osolené vodě al dente, slijeme a odložíme.
  2. Lilkz opláchneme, osušíme a podélně nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme vedle sebe, osolíme a necháme 20 minut stát. Potom je opláchneme, osušíme a postupně opečeme na oleji po obou stranách dozlatova. Přebytečný olej z nich odstraníme papírovými ubrousky.
  3. Na stejné pánvi opečeme při nízké teplotě najemno nakrájenou cibuli a česnek. Vložíme mleté maso, rajčatový protlak a za stálého míchání opečeme dohněda. Přidáme drcená rajčata, sůl, pepř, dobře promícháme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a směs deset minut povaříme.
  4. V míse smícháme makaronz, mozzarellu, čedar, vejce a polovinu parmazánu. Čtvrtinu plátků z lilku dáme stranou, zbylými pokryjeme dno a stěny dortové formy tak, aby se mírně překrývaly. Posypeme je polovinou zbylého parmazánu.
  5. Formu naplníme do poloviny makarony, přidáme masovou směs, posypeme hráškem a přidáme druhou polovinu makaronů a mírně přitlačíme. Zbývající plátky lilku pak položíme na povrch a posypeme zbytkem parmazánu.
  6. Vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme při 180°C bez pokličky 25-30 minut dozlatova. Před vyklopením na mísu jej necháme 5 minut odpočinout a ozdobíme nakrájenou paprikou.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.