Lučinové koblížky s tvarohem

Nemáte odvahu pustit se do kynutého těsta, ale honí vás mlsná na koblížky? Zkuste tento recept, kdy nadýchané těsto zařídí jen a pouze kypřicí prášek.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

24 PORCE +

Na těsto:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    146 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    612 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    13,6 g

    15 %

    14 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    4,4 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    7,9 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    2,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lučinu smícháme s vejcem, mlékem a rumem. Přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem, vanilkový cukr, sůl a vypracujeme těsto.
  2. Z těsta tvoříme lžící malé bochánky, které před vložením do rozpáleného oleje rozmáčkneme na placičku. Smažíme po obou stranách do zlaté barvy. Hotové koblížky pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
  3. Tvaroh promícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Koblížky potřeme na povrchu malinovým džemem a nastříkáme na ně ochucený tvaroh. Můžeme lehce posypat skořicí.
Autor:

Podobné recepty

Mandarinková roláda

Chcete vyzkoušet něco nového? Inspirujte se naším receptem na moderní roládu.

Křehký jarní dort z rakvičkového těsta

Tento dort nejen nádherně vypadá, ale také úžasně chutná.

Ovocné koláčky

Ovoce zvolte podle sezony, může být i kompotované.

Ořechový tunel

Snadný moučník, který se hodí ke kávě.

Rychlé koláčky s džemem

Vyplatí se mít v chladničce hotové těsto na croissanty. Do půl hodiny z něj a několika běžných...