Lovecká hovězí pečeně na červeném víně

Milujete zvěřinu? Tak to si tento recept oblíbíte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    607 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2539 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    12,8 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    5,2 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    41,4 g

    66 %

    61 %

  • Tuky

    33,8 g

    52 %

    48 %

  • nasycené

    15,0 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso odblaníme a hustě prošpikujeme slaninou nakrájenou na proužky. Cibuli, mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme nahrubo, rajčata na menší kousky. V pekáči rozehřejeme sádlo a zbylou slaninu. Nakrájenou kořenovou zeleninu orestujeme dozlatova. Přidáme rajčata, nové koření, pepř a bobkové listy. Vše krátce osmahneme.
  2. Na tento základ dáme maso a ze všech stran ho opečeme. Osolíme ho, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a snítku rozmarýnu a podlijeme vínem. Přiklopíme a dusíme při 120 ° C asi 80 minut doměkka. Maso podle potřeby podléváme horkou vodou.
  3. Měkké maso vyjmeme a necháme odpočinout na teplém místě. Omáčku propasírujeme přes hrubé síto, přivedeme k varu, přidáme kapary, na kostičky nakrájené kyselé okurky a podle potřeby zahustíme instantní jíškou.
  4. Omáčku provaříme, dochutíme solí a pepřem a zjemníme máslem. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami.
Autor:

Podobné recepty

Vepřové kostky na houbách

Vepřové maso na houbách doporučujeme podávat s bramborem.

Zapečená pohanka se zeleninou

Pozitivní účinek pohanky na naše zdraví spočívá v obsaženém rutinu, který blahodárně působí na cévy.

Plněný grilovaný lilek

Lilkům na grilu nikdo neodolá.

Grilované tacos s hovězím masem

Přeneste se s tímto receptem do Mexika.

Grilovaný sýr brie se salátkem

Chutně grilovat mohou i ti, co nemají v oblibě maso.