Ingredience
Postup
- Maso odblaníme a hustě prošpikujeme slaninou nakrájenou na proužky. Cibuli, mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme nahrubo, rajčata na menší kousky. V pekáči rozehřejeme sádlo a zbylou slaninu. Nakrájenou kořenovou zeleninu orestujeme dozlatova. Přidáme rajčata, nové koření, pepř a bobkové listy. Vše krátce osmahneme.
- Na tento základ dáme maso a ze všech stran ho opečeme. Osolíme ho, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a snítku rozmarýnu a podlijeme vínem. Přiklopíme a dusíme při 120 ° C asi 80 minut doměkka. Maso podle potřeby podléváme horkou vodou.
- Měkké maso vyjmeme a necháme odpočinout na teplém místě. Omáčku propasírujeme přes hrubé síto, přivedeme k varu, přidáme kapary, na kostičky nakrájené kyselé okurky a podle potřeby zahustíme instantní jíškou.
- Omáčku provaříme, dochutíme solí a pepřem a zjemníme máslem. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami.