Losos s mrkví a sýrem

Inspirujte se receptem na šťavnatého lososa.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    458 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1916 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    2,7 g

    3 %

    3 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    50,4 g

    80 %

    74 %

  • Tuky

    27,2 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    8,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozpustíme máslo a cibuli na něm orestujeme, přidáme mrkev a krátce podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.
  2. Filet z lososa omyjeme, osušíme a položíme na plech. Osolíme ho, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Rozdělíme na něj podušenou mrkev a lehce přitiskneme.
  3. Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 20 minut. Pak lososa posypeme strouhaným sýrem a dopékáme dalších 5 minut. Nakrájíme na porce a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Bramborové noky s pečeným česnekem a hovězím ragú

Luxusní podzimní pokrm s italským šarmem si zaručeně oblíbíte.

Pečená kachna na jablkách s medem a lokšemi

Vyzkoušejte „sladší“ variantu pečené kachny s jablky a lokšemi.

Dýňové placky

Jednoduché dýňové placičky je nejlepší doplnit svěžím dipem.

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Připravte k obědu báječný podzimní pokrm evokující Itálii.

Hovězí maso s houbovou omáčkou

Přinesli jste si z lesa plný košík? Zkuste náš recept na výbornou houbovou omáčku s hovězím.