Ingredience
Postup
- Nejprve si připravíme kapustičky a pórek. Kapustičky očistíme od zavadlých listů a rozkrájíme na poloviny. Pórek nakrájíme na nudličky a v sítu pečlivě propláchneme vodou. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme očištěné kapustičky a pórek a společně vaříme asi tři minuty. Připravíme si ledovou lázeň. Povařenou zeleninu scedíme a vložíme do ledové lázně. Po vychlazení znovu scedíme a necháme okapat na sítu.
- Lososa nakrájíme na porce, osolíme a opepříme. Ve velké pánvi zahřejeme olej s máslem. Vložíme lososa kůží dolů a na mírném ohni opékáme. Během toho rybu přeléváme horkým tukem z pánve. Až uvidíme, že je ryba po celé výšce porcí světle růžová, vložíme pánev do trouby vyhřáté na 180 °C a necháme rybu dvě tři minuty propéct (doba záleží na výšce porcí).
- Mezitím v kastrůlku rozpustíme máslo na podušení kapustiček a pórku. Vložíme do něj předvařenou zeleninu a dusíme, jen aby se prohřála.
- Na talíře rozdělíme na másle dušené kapustičky s pórkem a přidáme porce pečeného lososa.