Losos s kapustičkami

Inspirujte se receptem na šťavnatého lososa.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

6 PORCE +

Zelenina:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    471 KCal

    21 %

    20 %

  • Energie

    1970 KJ

    21 %

    20 %

  • Sacharidy

    4,6 g

    5 %

    5 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    30,9 g

    49 %

    46 %

  • Tuky

    35,1 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    5,6 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejprve si připravíme kapustičky a pórek. Kapustičky očistíme od zavadlých listů a rozkrájíme na poloviny. Pórek nakrájíme na nudličky a v sítu pečlivě propláchneme vodou. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme očištěné kapustičky a pórek a společně vaříme asi tři minuty. Připravíme si ledovou lázeň. Povařenou zeleninu scedíme a vložíme do ledové lázně. Po vychlazení znovu scedíme a necháme okapat na sítu.
  2. Lososa nakrájíme na porce, osolíme a opepříme. Ve velké pánvi zahřejeme olej s máslem. Vložíme lososa kůží dolů a na mírném ohni opékáme. Během toho rybu přeléváme horkým tukem z pánve. Až uvidíme, že je ryba po celé výšce porcí světle růžová, vložíme pánev do trouby vyhřáté na 180 °C a ­necháme rybu dvě tři minuty propéct (doba záleží na výšce porcí).
  3. Mezitím v kastrůlku rozpustíme máslo na podušení kapustiček a pórku. Vložíme do něj předvařenou zeleninu a dusíme, jen aby se prohřála.
  4. Na talíře rozdělíme na másle dušené kapustičky s pórkem a přidáme porce pečeného lososa.
Autor:

Podobné recepty

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

Rychlý a chutný oběd, který je navíc i výživný.

Vepřové výpečky se špenátem

Skvělý recept na rodinný oběd.

Rybí placičky

Jednoduchá večeře, kterou si oblíbíte.