Losos na jehle s ochuceným máslem

nehodnoceno

Pokud máte rádi mořské plody, připravte si tohoto lososa na jehle s krevetami a ochuceným máslem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    387 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1617 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    4,8 g

    5 %

    5 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    28,7 g

    46 %

    42 %

  • Tuky

    27,6 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    6,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lososa očistíme a nakrájíme na větší kostky. Krevety omyjeme a odstraníme střívka. Limetky i rajčátka omyjeme a osušíme. Limetky nakrájíme na špalíčky, rajčátka ponecháme vcelku.
  2. Na jehly střídavě napichujeme kousky lososa, krevety, limetky a rajčátka. Špízy uložíme do chladničky a mezitím připravíme ochucené máslo.
  3. Máslo dáme do misky a necháme trochu změknout. Pak přidáme koření na ryby, nasekané bylinky a sardelovou pastu. Ochutíme citronovou šťávou, pepřem a vše promícháme.
  4. Špízy potřeme bylinkovým máslem a na rozpáleném grilu je z obou stran opékáme asi 12-15 minut. Jako příloha je vhodné bílé pečivo.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Panenka ve slanině

Připravte si vepřovou panenku na středomořský způsob. Zpříjemní vám čekání na léto.