Lokše s červeným zelím

Vždycky se vyplatí vsadit na jednoduché recepty našich babiček. Třeba v případě těchto dokonalých lokší se zelím.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Lokše:

Zelí:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    978 KCal

    44 %

    41 %

  • Energie

    4092 KJ

    44 %

    41 %

  • Sacharidy

    153,3 g

    174 %

    153 %

  • Vláknina

    24,1 g

    80 %

    80 %

  • Bílkoviny

    42,1 g

    67 %

    62 %

  • Tuky

    16,5 g

    25 %

    24 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory dobře omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme je zchladnout, oloupeme a nastrouháme. Přisypeme mouku, přidáme vejce a osolíme. Vypracujeme tuhé těsto.
  2. Na pomoučněném vále uděláme z těsta váleček a nakrájíme ho na stejně velké plátky. Rozválíme je na tenké placky o průměru asi 10 cm. Opékáme nasucho po obou stranách na rozehřáté pánvi s nepřilnavým povrchem, dokud se na nich nezačnou tvořit hnědé puchýře.
  3. Zelí rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Jednu cibuli nakrájíme a osmahneme na rozehřátém sádle. Přidáme zelí, zalijeme ho asi 100 ml vody, ochutíme octem, osolíme a osladíme. Zamícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
  4. Během dušení zelí občas zamícháme a ke konci ho zahustíme najemno nastrouhanou bramborou. Podle potřeby dochutíme.
  5. Upečené lokše naplníme červeným zelím a posypeme opraženou slaninou se zbylou cibulí.
Autor:

Podobné recepty

Lososová terina

Tento recept je skvělou inspirací nejen na rodinnou oslavu.

Zeleninový koláč

Cuketa, lilek, paprika a rajčata dodávají tomuto koláči veselý look i dokonalou souhru chutí.

Žampiony plněné rukolou

Teplý předkrm, který si rychle oblíbíte.

Lososová vejce

Spojení vajíček a lososa je naprosto dokonalé.

Louhované preclíky

Upečte rodině domácí preclíky.