Ingredience
Postup
- Brambory dobře omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme je zchladnout, oloupeme a nastrouháme. Přisypeme mouku, přidáme vejce a osolíme. Vypracujeme tuhé těsto.
- Na pomoučněném vále uděláme z těsta váleček a nakrájíme ho na stejně velké plátky. Rozválíme je na tenké placky o průměru asi 10 cm. Opékáme nasucho po obou stranách na rozehřáté pánvi s nepřilnavým povrchem, dokud se na nich nezačnou tvořit hnědé puchýře.
- Zelí rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Jednu cibuli nakrájíme a osmahneme na rozehřátém sádle. Přidáme zelí, zalijeme ho asi 100 ml vody, ochutíme octem, osolíme a osladíme. Zamícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
- Během dušení zelí občas zamícháme a ke konci ho zahustíme najemno nastrouhanou bramborou. Podle potřeby dochutíme.
- Upečené lokše naplníme červeným zelím a posypeme opraženou slaninou se zbylou cibulí.