Litá perníková buchta

Perník s povidly je naprostá klasika, ale zkusili jste ho zamíchat už rovnou do těsta? Tenhle jednoduchý dezert potěší nejen k nedělní kávě.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 75 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    300 KCal

    14 %

    12 %

  • Energie

    1255 KJ

    14 %

    12 %

  • Sacharidy

    32,2 g

    37 %

    32 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    15,0 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku smícháme s kořením, sodou a prosátým kakaem. Vejce vyšleháme s cukrem a medem do pěny. Pak zapracujeme olej a rum rozmíchaný s povidly a mlékem. Nakonec vmícháme sypkou směs.
  2. Těsto nalijeme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme v troubě vyhřáté na 165 °C asi 45 minut.
  3. Studenou smetanu vyšleháme dotuha a přendáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Vychladlou buchtu rozkrájíme na jednotlivé porce a dozdobíme šlehačkou. Nakonec posypeme mletou skořicí.
Autor:

Podobné recepty

Mandarinková roláda

Chcete vyzkoušet něco nového? Inspirujte se naším receptem na moderní roládu.

Křehký jarní dort z rakvičkového těsta

Tento dort nejen nádherně vypadá, ale také úžasně chutná.

Ovocné koláčky

Ovoce zvolte podle sezony, může být i kompotované.

Ořechový tunel

Snadný moučník, který se hodí ke kávě.

Rychlé koláčky s džemem

Vyplatí se mít v chladničce hotové těsto na croissanty. Do půl hodiny z něj a několika běžných...