Lišky na smetaně

nehodnoceno

Jestli máte rádi houby, je tento recept přesně pro vás.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    428 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1792 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    6,5 g

    7 %

    7 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    9,6 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    37,4 g

    58 %

    53 %

  • nasycené

    16,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na rozpáleném oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přisypeme kmín, očištěné a osolené houby. Zarestujeme, vmícháme nasekanou petrželku, zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Přilijeme smetanu a necháme chvíli vařit na mírném ohni.
  2. Do hrnce vlijeme větší množství vody s octem a solí a necháme vařit. Ve vroucí vodě pak vytvoříme vír, do něj jednotlivě rozklepeme vajíčka a vaříme asi 1 minutu.
  3. Omáčku stáhneme z ohně, podle potřeby osolíme, opepříme a podáváme se zastřeným vejce a čerstvým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.