Linguine s cuketou
Jednoduché, rychlé, barevné a perfektně dochucené pokrmy z těstovin prostě milujeme. Nezapomeňte na čerstvou bazalku, dodá těstovinám skvělou chuť i vůní.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
594 KCal
27 %
25 %
-
Energie
2485 KJ
27 %
25 %
-
Sacharidy
77,9 g
89 %
78 %
-
Vláknina
5,0 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
15,7 g
25 %
23 %
-
Tuky
23,2 g
36 %
33 %
-
nasycené
4,7 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Do hrnce nalijeme dostatečné množství vody, přivedeme ji k varu, vložíme do ní linguine a sůl a vaříme dle návodu na obalu na skus. Pak je slijeme a necháme okapat.
- Pomocí škrabky anebo spiralizéru z cukety nastrouháme dlouhé tenké nudle. Rajčata omyjeme, osušíme a překrájíme na poloviny.
- V pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm orestujeme lehce podrcený stroužek česneku a cuketové nudle. Pak přidáme rajčata a restujeme ještě minutu. Vše osolíme, opepříme.
- Nakonec do pánve přidáme uvařené těstoviny, posypeme citronovou kůrou a podle chuti dosolíme. Směs rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem. Dozdobíme bazalkou.