Ingredience
Postup
- Do mísy nasypeme mouku, přidáme oba druhy cukru, na menší kousky nakrájené studené máslo a skořici. Rukama vypracujeme drobenku. Pracujeme rychle, aby se máslo příliš nezahřálo. Nakonec přidáme nastrouhanou kůru a žloutky. Připravíme soudržné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet 60 minut v chladničce.
- Odleželé těsto necháme krátce povolit při pokojové teplotě. Poté ho rozdělíme na poloviny a na pomoučněném vále rozválíme na pláty silné asi 3 mm. Z jednoho plátu vykrájíme kapky (dlouhé cca 5,5 cm), které rozložíme na plechy s pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 10 minut dozlatova. Z druhého plátu vykrájíme kolečka (cca 5,5 cm) se zdobným okrajem a v polovině jich vypícháme středy ve tvaru malé hvězdičky. Pečeme jako předchozí korpusy. Oba tvary upečeného cukroví sundáme s papírem z plechů a necháme vychladnout.
- Do šlehací mísy dáme na menší kousky nakrájené změklé máslo. Krátce ho prošleháme a postupně zašleháme 3/4 karamelového mléka. Poté přidáme rozehřátou čokoládu a rum. Společně vyšleháme dohladka.
- Cukrářský sáček s plochou trubičkou naplníme připraveným krémem a nastříkáme ho na spodní stranu poloviny kapek. Přiklopíme je zbylými korpusy ve tvaru kapek. Navrch slepeného cukroví nastříkáme na střed pomocí malého cukrářského sáčku zbylé karamelové mléko. Přilepíme na něj půlky mandlí. Necháme zatuhnout a odležet přes noc v chladničce.
- Kolečka slepíme po 2 kusech džemem. Slepujeme vždy plný korpus s kolečkem s vypíchnutým středem. Cukroví ozdobíme rozehřátou polevou, kterou nastříkáme pomocí cukrářského sáčku v podobě spirálek na půlku každého slepeného kousku. Druhou polovinu poprášíme cukrem.