Lín na pepři

Tento pokrm je ideální jako zdravý oběd v létě.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    549 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2298 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    35,5 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    4,8 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    64,3 g

    102 %

    95 %

  • Tuky

    16,1 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ryby vykucháme a dobře očistíme. Omyjeme je pod tekoucí vodou a pak je důkladně prosolíme, potřeme prolisovaným česnekem a opepříme. Opatrně je ze všech stran obalíme v hladké mouce.
  2. Připravené líny vložíme do zapékací mísy vytřené olejem. Brambory důkladně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky. Cibulku nasekáme nadrobno a anglickou slaninu rozkrájíme na kostičky.
  3. Ryby obložíme bramborami, cibulkou a anglickou slaninou. Podlijeme je vývarem a na povrchu rozložíme kousky bobkového listu. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 30-40 minut. Během pečení rybu přeléváme výpekem.
  4. Hotového lína podáváme s pečenými bramborami a zdobíme citronem, pomerančem a čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

T-bone steak s rajčatovým dipem

Pochutnejte si na tom nejlepším steaku.

Zelné závitky

K zelným závitkům vám doporučujeme podávat bramborovou kaši.

Salát z kysaného zelí

Podzimní oběd, který budete mít hotový do pár minut.