Levandulová panna cotta s medem

nehodnoceno

Tato panna cotta chutná i vypadá skvěle.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    272 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1138 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    9,4 g

    11 %

    9 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    9,1 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    21,8 g

    34 %

    31 %

  • nasycené

    14,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Levandulové květy nasypeme do smetany. Vanilkový lusk rozkrojíme a z poloviny nožem seškrábneme dřeň, kterou také přidáme do smetany.
  2. Ochucenou smetanu přivedeme k varu, povaříme asi 3 minuty a odstavíme. Mezitím želatinu namočíme do studené vody a necháme cca 10 minut bobtnat.
  3. Levandulovou smetanu asi po 15 minutách scedíme a vmícháme nabobtnalé plátky želatiny a med. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí.
  4. Pak přidáme zakysanou smetanu. Promícháme, naplníme do pohárků a uložíme do chladničky ztuhnout. Podáváme s ostružinami, květy levandule a přelité medem.
Autor:

Podobné recepty

Ananasové řezy

K odpolední kávě nesmí chybět sladké řezy.

Čokoládový dort s mučenkovým krémem

Díky mučence bude čokoládový dort příjemně osvěžující.

Rohlíčky s ořechovou náplní

Upečte si sladké nadýchané pečivo na snídani, k čaji i ke kávě.

Banánová roláda

Z této rolády nezůstane na talíři ani drobeček.

Muchomůrky s kokosem a tonkou

Sladké vánoční hříbky se objevují v různých variantách po celém světě. Je to docela bizarní, neboť...