Letní lilková pizza

nehodnoceno

Hledáte inspiraci na zdravou večeři? Upečte si lilkovou pizzu plnou zeleniny.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    149 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    624 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    11,4 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    5,8 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    11,7 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    5,5 g

    8 %

    8 %

  • nasycené

    3,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lilky nakrájíme na 1 cm silné plátky, každý plátek lehce nasolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Zeleninu a houby nakrájíme na menší kousky, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem, sušenými a najemno nasekanými bylinkami, osolíme, opepříme, promícháme a necháme odležet.
  2. Lilek potom osušíme papírovou utěrkou a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Poté je přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olivovým olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
  3. Po upečení lilky potřeme rajčatovou omáčkou, bohatě poklademe zeleninou, zasypeme nakrájeným sýrem a dopékáme dalších 10 minut. Před podáváním můžeme posypat například čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.