Ingredience
Postup
- Karamelové sušenky rozdrtíme nebo jemně rozemeleme a smícháme je s rozpuštěným máslem. Drobečky ručně natlačíme na dno otevírací dortové formy (tato dávka je ideální pro formu o průměru 26 centimetrů) a takto připravený korpus pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu 10 minut.
- V jedné misce smícháme tvaroh s cukrem, dvěma celými vajíčky a citronovou šťávou. Kdo má rád intenzivnější citronové chuť, může k tvarohu přidat ještě jemně nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.
- V další misce vyšleháme sníh z vaječných bílků, opatrně ho vmícháme do připravené tvarohové směsi a naneseme na upečený korpus.
- V troubě předehřáté na 180°C pečeme dalších 30 minut. Necháme vychladnout a pak dáme hotový cheesecake alespoň na 2,5 hodiny (případně přes noc) ztuhnout do lednice.