Lehký cheesecake z karamelových sušenek s čerstvým ovocem

Pečeného dortu ze sušenek se vůbec nemusíte bát. Je snadný a navíc velice efektní, takže sklidíte zasloužený potlesk.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    232 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    972 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    25,6 g

    29 %

    26 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    7,7 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    11,0 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    5,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Karamelové sušenky rozdrtíme nebo jemně rozemeleme a smícháme je s rozpuštěným máslem. Drobečky ručně natlačíme na dno otevírací dortové formy (tato dávka je ideální pro formu o průměru 26 centimetrů) a takto připravený korpus pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu 10 minut.
  2. V jedné misce smícháme tvaroh s cukrem, dvěma celými vajíčky a citronovou šťávou. Kdo má rád intenzivnější citronové chuť, může k tvarohu přidat ještě jemně nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.
  3. V další misce vyšleháme sníh z vaječných bílků, opatrně ho vmícháme do připravené tvarohové směsi a naneseme na upečený korpus.
  4. V troubě předehřáté na 180°C pečeme dalších 30 minut. Necháme vychladnout a pak dáme hotový cheesecake alespoň na 2,5 hodiny (případně přes noc) ztuhnout do lednice.

Máte raději recepty na nepečené dorty?

Pokud se vám nechce do pečení a raději byste šli do něčeho ještě jednoduššího, můžete si vybrat třeba nepečenou variantu cheesecaku, dort z jahodové dřeně a kakaových sušenek, dort s mangem, osvěžující dort s melounem, sušenkový dort s mandarinkami či dort s želé z kiwi. Jenom nezapomeňte, že tyto dorty většinou potřebují dost času na ztuhnutí v chladu. Ideálně přes noc lednici.

Autor: ,

Podobné recepty

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.

Čokoládové sušenky

Zamilujete si jejich intenzivní čokoládovou chuť a jemný nádech slaného karamelu – jsou prostě...

Vanilkové podvodnice

Podvodnice jsou skvělé hned po upečení, kdy jsou lehce křupavé, ale i po několika dnech, kdy se...