Lehký bramborový salát s ředkvičkami

Nestačil vám štědrovečerní bramborový salát? Zkuste tuto odlehčenější verzi s mozzarellou a pestem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    428 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1791 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    33,6 g

    38 %

    34 %

  • Vláknina

    6,1 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    23,0 g

    37 %

    34 %

  • Tuky

    21,0 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a ve slupce uvaříme doměkka. Scedíme je a necháme mírně zchladnout. Pak je oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy.
  2. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Kukuřici necháme okapat. Rukolu opláchneme a vodu vytřepeme. Vše přidáme k bramborám a promícháme. Salát osolíme a opepříme.
  3. Bazalku natrháme. Česnek oloupeme. Bazalku, česnek, lžíci oleje a mandle rozmixujeme najemno, osolíme a opepříme. Bazalkové pesto dáme do misky.
  4. Mozzarellu necháme okapat a kuličky obalíme v pestu. Bramborový salát rozdělíme do misek, přidáme obalenou mozzarellu a přelijeme zbylým olivovým olejem.
Autor:

Podobné recepty

Nakládané cukety s lilkem

Cukety blahodárně působí na náš zrak a posilují svaly.

Nakládané pečené papriky

Nakládané papriky jsou opravdovou lahůdkou.

Zelný salát

Zelný salát je plný vitamínů a minerálů.

Sterilovaný hrášek s mrkví a kukuřicí

Sterilovaná zelenina je ideální na letní grilovačky.

Papriková hořčice

Udělejte si s pomocí našeho receptu domácí hořčici.