Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    295 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1236 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    5,4 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    19,9 g

    31 %

    28 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory omyjeme, rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě s kmínem, scedíme a necháme zchladnout.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky, kopr natrháme na kousky. Omytý salát necháme okapat. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme.
  3. V míse spojíme majonézu, zakysanou smetanu, dijonskou hořčici, med, česnek, bílý vinný ocet, sůl a pepř. Vmícháme brambory a cibuli, dochutíme solí a pepřem a necháme čtvrt hodiny odpočinout.
  4. Bramborový salát rozdělíme na talíře, posypeme koprem, přidáme lístky čerstvého salátu a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Celozrnné tortilly s hovězím masem

Rozhodli jste se jíst zdravěji? Zkuste tyto lahodné tortilly.

Brambory z pánve

Tento recept oceníte, pokud zrovna nemáte moc času na vaření.

Hovězí maso se zeleninou a bramborovo-celerové pyré

Hovězí maso se zeleninou skvěle doplní bramborovo-celerové pyré.

Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.

Dančí roštěnky po burgundsku

Výborný pokrm, které vás zahřeje po dlouhém pobytu venku.