Úterý 27. září 2022, svátek má Jonáš
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 27. září 2022 Jonáš

Ledvinky s omáčkou z hrubozrnné hořčice

Ke vnitřnostem má většina z nás dost vyhraněný vztah. Buď je nesnášíme, nebo milujeme. Patříte-li do druhé party, máme pro vás tip.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    478 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2002 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    6,7 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    27,5 g

    44 %

    40 %

  • Tuky

    37,8 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    18,9 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na másle zarestujeme nakrájené ledvinky a dáme je stranou na talíř.
  2. Do pánve přidáme nahrubo nakrájené cibule, opečeme je dozlatova, přisypeme prolisovaný česnek, sušenou šalvěj a promícháme.
  3. Poté přidáme do pánve hořčici, zarestujeme asi 5 minut, vlijeme smetanu, důkladně promícháme a vložíme opečené ledvinky. Vše osolíme, opepříme, necháme ještě asi 10 minut prohřát, ale již nevaříme.
  4. Ledvinky můžeme podávat například s rýží posypanou nakrájenou pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Brokolicový quiche bez lepku

Zeleninové koláče jsou jedním z hitů francouzské kuchyně, tento je navíc i v bezlepkové variantě.

Krkovička po srbsku

Grilovaná krkovička v pikantní marinádě připravená na grilu je ideální pro rodinné či sousedské...

Quiche s pórkem a šunkou

Francouzský slaný koláč je ideální večeří pro všední dny i pro svátek. Výhodou je, že ho můžete...

Krůtí roláda s chlebovo-bylinkovou krustou

Krůtí maso je jemné a křehké, zejména skvěle si pak notuje s bylinkovým kabátkem. Ideální přílohou...

Toustís s grilovanou zeleninou

Jednoduchá a rychlá večeře přijde vždycky vhod.