Středa 16. června 2021, svátek má Zbyněk
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 16. června 2021 Zbyněk

Ledvinky s omáčkou z hrubozrnné hořčice

Ke vnitřnostem má většina z nás dost vyhraněný vztah. Buď je nesnášíme, nebo milujeme. Patříte-li do druhé party, máme pro vás tip.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    478 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2002 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    6,7 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    27,5 g

    44 %

    40 %

  • Tuky

    37,8 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    18,9 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na másle zarestujeme nakrájené ledvinky a dáme je stranou na talíř.
  2. Do pánve přidáme nahrubo nakrájené cibule, opečeme je dozlatova, přisypeme prolisovaný česnek, sušenou šalvěj a promícháme.
  3. Poté přidáme do pánve hořčici, zarestujeme asi 5 minut, vlijeme smetanu, důkladně promícháme a vložíme opečené ledvinky. Vše osolíme, opepříme, necháme ještě asi 10 minut prohřát, ale již nevaříme.
  4. Ledvinky můžeme podávat například s rýží posypanou nakrájenou pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Pstruh v pivním těstíčku s lehkým bramborovým salátem

Kdo říká, že smaženou rybu s bramborovým salátem musíte mít jen na Štědrý večer? Zkuste tuto...

Burek s mletým masem

Kdo někdy trávil dovolenou na Balkáně, určitě dodnes s láskou vzpomíná na zdejší gastrohit burek....

Pečená kachna s třešněmi a pečenými brambory

Chystáte slavností oběd s rodinou? Zkuste podávat tuto dokonalou lahůdku.

Tvarohové knedlíčky s třešněmi

Knedlíčky z tvarohového těsta vám připomenou prázdniny u babičky.

Tortilla z vepřové panenky podle Zdeňka Pohlreicha

Pohlreich si k přípravě tortilly vybral to nejlepší, s čím lze v polních podmínkách snadno a rychle...

Zobrazit více