Ledvinky s omáčkou z hrubozrnné hořčice

Ke vnitřnostem má většina z nás dost vyhraněný vztah. Buď je nesnášíme, nebo milujeme. Patříte-li do druhé party, máme pro vás tip.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    478 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2002 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    6,7 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    27,5 g

    44 %

    40 %

  • Tuky

    37,8 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    18,9 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na másle zarestujeme nakrájené ledvinky a dáme je stranou na talíř.
  2. Do pánve přidáme nahrubo nakrájené cibule, opečeme je dozlatova, přisypeme prolisovaný česnek, sušenou šalvěj a promícháme.
  3. Poté přidáme do pánve hořčici, zarestujeme asi 5 minut, vlijeme smetanu, důkladně promícháme a vložíme opečené ledvinky. Vše osolíme, opepříme, necháme ještě asi 10 minut prohřát, ale již nevaříme.
  4. Ledvinky můžeme podávat například s rýží posypanou nakrájenou pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.