Čtvrtek 6. října 2022, svátek má Hanuš
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 6. října 2022 Hanuš

Langoše s ovčím sýrem a koprem

Zajímavá a nečekaně dobrá variace na klasický středoevropský street food. Nechte si chutnat!

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

bez doby kynutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    768 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3214 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    83,8 g

    95 %

    84 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    29,8 g

    47 %

    44 %

  • Tuky

    34,1 g

    53 %

    49 %

  • nasycené

    2,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Z trochy mouky, několika lžic vlažného mléka, cukru a droždí a připravíme kvásek.
  2. Brambory dáme do mísy, prosijeme k nim zbylou mouku, přidáme vejce, sůl a kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na malé bochánky, ze kterých rukama vytvarujeme placky.
  4. Do středu každé placky rozdrobíme kousek sýra a přidáme nakrájený kopr. Placky přeložíme na polovinu a opět z nich vytvarujeme placky. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.
Autor:

Podobné recepty

Datle zabalené ve slanině s kozím sýrem

Efektní a přitom jednoduchý předkrm nebo pochutnání k vínu. Dejte si!

Španělské chorizo tapas

Jednohubky jsou ta největší jistota, když chystáte oslavu nebo posezení s přáteli.

Mrkvový cromesquis

Smažené kuličky z mrkvového pyré jsou skvělým pohoštěním k vínu.

Amouse buche z listového těsta

Parádní jednohubky z listového těsta zvládne každý. Jsou navíc nesmírně dobré.

Kachní pomazánka

Konfitované kachní maso je skvělou surovinou pro přípravu domácí pomazánky, která se hodí nejen na...