Středa 16. června 2021, svátek má Zbyněk
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 16. června 2021 Zbyněk

Langoše s ovčím sýrem a koprem

Zajímavá a nečekaně dobrá variace na klasický středoevropský street food. Nechte si chutnat!

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

bez doby kynutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    768 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3214 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    83,8 g

    95 %

    84 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    29,8 g

    47 %

    44 %

  • Tuky

    34,1 g

    53 %

    49 %

  • nasycené

    2,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Z trochy mouky, několika lžic vlažného mléka, cukru a droždí a připravíme kvásek.
  2. Brambory dáme do mísy, prosijeme k nim zbylou mouku, přidáme vejce, sůl a kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na malé bochánky, ze kterých rukama vytvarujeme placky.
  4. Do středu každé placky rozdrobíme kousek sýra a přidáme nakrájený kopr. Placky přeložíme na polovinu a opět z nich vytvarujeme placky. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.
Autor:

Podobné recepty

Květák se šalvějí a čedarem

Jednoduché, rychlé, barevné a k tomu ještě báječné jídlo poslouží jako předkrm nebo klidně jako...

Indické taštičky samosa

Cítíte tu vůni? Indická kuchyně je okouzlující právě díky roztodivným kombinacím koření a surovin....

Grilovaný kozí sýr s cuketami

Jednoduchou chuťovku k vínu nebo zajímavý předkrm můžete připravit jak v troubě, tak na grilovací...

Kvašená zelenina

Je zdravá, je chutná a navíc krásně vypadá. Zkvašenou zeleninu si prostě musíte zamilovat.

Lehká pažitková pomazánka

Jednoduchá a lahodná snídaně, svačina, večeře či pohoštění k vínu. Taková je tato báječná...

Zobrazit více