Kyselý nálev na zeleninu

Zavařte si čerstvou zeleninu na zimní měsíce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    95 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    397 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    30,7 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Tuky

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do smaltovaného hrnce nalijeme vodu, přidáme ocet, sůl a cukr a vše krátce povaříme. Když se sůl i cukr rozpustí a nálev přejde varem, hrnec stáhneme z plotýnky a vmícháme sacharin.
  2. Horký nálev naléváme na zeleninu ve vyvařených sklenicích. Protože nálev neobsahuje konzervanty, je nutné zeleninu po uzavření sklenic sterilovat. To znamená, že sklenice vystavíme po dobu 15-30 minut teplotě 80 °C, a to buď v hrnci s horkou vodou, nebo v troubě, případně i v myčce.
Autor:

Podobné recepty

Špenátové vafle

Připravte si na svačinu do krabičky slané vafle.

Vajíčková pomazánka s avokádem

Máte doma hodně vajec natvrdo z koledy? Připravte si tuto dokonalou pomazánku.

Kopřivová nádivka

Nádivka na Velikonoce nesmí chybět.

Chléb obložený slaninou

Pokud rádi grilujete, tak musíte vyzkoušet i tento recept.

Obrácený koláč s rajčaty a cibulí

Nemusíte sladké? Upečte si koláč ze slaných surovin.