Kyselá polévka se sušenými švestkami

Zajímavá polévka, která stojí za vyzkoušení.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    355 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1484 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    38,7 g

    44 %

    39 %

  • Vláknina

    4,9 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    12,4 g

    20 %

    18 %

  • Tuky

    15,3 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušené švestky vložíme spolu se sušenými houbami do hrnce s vodou a vaříme je, dokud nejsou měkké. Poté je scedíme a necháme okapat. Vývar si ponecháme.
  2. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji asi 200 ml zchladlého vývaru a rozšleháme. Základ osolíme a dolijeme mlékem. Polévku asi 15 minut povaříme.
  3. Do polévky přidáme švestky, houby a smetanu. Vše necháme společně prohřát. Nakonec polévku odstavíme a dochutíme solí, octem a cukrem. Na talíři ji můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Vichyssoise

Tradiční francouzská polévka.

Velikonoční kopřivová polévka

Polévka jako dělaná na Zelený čtvrtek.

Severská koprovo-špenátová polévka

Uvařte si u vás doma tradiční polévku ze Skandinávie.

Ostrá křenová polévka

Pokud máte rádi pálivé, tak vás tato polévka nezklame.

Šmigrustovka – Velikonoční polévka plná chutí podle Martina Škody

Oblíbený kuchař a influencer Martin Škoda vám ukáže skvělý způsob, jak využít vajíčka a další...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.