Ingredience
Postup
- Mouku prosejeme do mísy a ve středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme lžičkou cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka. Necháme na teplém místě vzejít kvásek. Přidáme zbylé vlažné mléko, žloutky, kůru, vanilkový cukr, špetku soli a zlehka propracujeme. Nakonec vlijeme rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme cca 40 minut kynout.
- Mléko s cukrem a pudinkovým práškem za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Odstavíme, přidáme na kousky nakrájenou čokoládu s máslem, poté vše vymícháme do studena. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na dva díly. Jeden díl těsta rozválíme na plát 40 x 30 cm.
- Povrch těsta potřeme polovinou čokoládové náplně a svineme do rolády 40 cm dlouhé. Rozkrojíme na dva díly 20 cm dlouhé a smotáme do spirály. Konce těsta k sobě dobře přitiskneme a závin položíme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme v teple 20 minut kynout. Poté povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
- Závin pečeme při 180 °C asi 20 minut, teplotu snížíme a dopékáme dalších 10 minut při 160 °C. Po upečení necháme vychladnout na mřížce, nakrájíme a pocukrujeme. Stejným způsobem připravíme i druhý závin.