Kynutý jablečný šnek

Tento božský koláč musíte vyzkoušet.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez kynutí

Ingredience

10 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    229 KCal

    10 %

    10 %

  • Energie

    957 KJ

    10 %

    10 %

  • Sacharidy

    31,2 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    8,6 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V teplém mléce rozmícháme droždí a trochu cukru. Necháme vzejít kvásek.
  2. Zbylé suroviny vložíme do mísy a společně s vyběhlým kváskem vypracujeme v hladké těsto. Zaprášíme ho lehce moukou a necháme kynout v teple asi 45 minut.
  3. Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Promícháme je se škrobem, skořicí a cukrem.
  4. Těsto rozválíme na obdélníkový plát, který podélně rozkrájíme na tři stejně široké pruhy. Do každého dílu těsta dáme do středu po celé délce náplň a zabalíme do válečků. Do kulaté formy od středu postupně smotáme všechny válečky těsta do tvaru jednoho velkého šneka.
  5. Povrch každého válečku z vrchu nařízneme a těsto potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 165 °C asi 45-50 minut. V polovině pečení povrch koláče posypeme nasekanými ořechy a dopékáme. Před podáváním můžeme koláč ještě pocukrovat.
Autor:

Podobné recepty

Zapečená jablíčka se skořicí

Pokud máte doma přebytek jablíček, připravte si je podle našeho receptu.

Blumové košíčky

Růžičky z blum jsou snadnější než si myslíte a celý dezert chutná výborně.

Krémový chlebíček s blumami

Nevíte, co upéct ke kávě? Máme pro vás recept na báječný blumový dezert.

Skořicovo-blumové rolky

Křehké pečivo plněné ovocným pyré.