Kynutý jablečný chlebíček se skořicí

Jestli už vás omrzel štrúdl, vyzkoušejte tento výborný kynutý moučník.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez kynutí a odležení

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    191 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    800 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    26,2 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    4,4 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    7,1 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy prosejeme mouku a promícháme se solí, cukrem a droždím. Přilijeme vlažné mléko, lehce propracujeme a vlijeme olej, vypracujeme na vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 60 minut kynout.
  2. Po nakynutí těsto zlehka propracujeme a rozválíme na plát silný asi 5 mm (cca 40 x 40 cm). Plát těsta zakryjeme utěrkou a necháme nejméně 20 minut odležet.
  3. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Kousky jablek rozložíme na plát těsta a posypeme lžičkou skořice. Poté těsto rozkrájíme na čtverce asi 10 x10 cm. Čtverce těsta přehneme na poloviny a vyskládáme za sebou do tukem vymazané formy na chlebíček.
  4. Povrch chlebíčku posypeme zbylou skořicí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a vyklopíme na kovovou mřížku, povrch postříkáme rozpuštěnou polevou a posypeme ořechy.
Autor:

Podobné recepty

Řezy s trubičkami

Lahodné řezy, který stojí za vyzkoušení.

Pudinkové hradby

Pudinkové hradby jako sladké pokušení, kterému neodoláte.

Profiterolky s čokoládovým krémem

Plněné profiterolky jsou ideální pro slavnostní chvíle.

Pruhovaná panna cotta s mangem

Oblíbený italský dezert je překvapivě snadný na přípravu.

Plněné koblihy

Podávejte čerstvé, ideálně ještě vlažné. Hodí se k čaji, kávě nebo kakau.