Ingredience
Postup
- Do mísy prosejeme mouku a promícháme se solí, cukrem a droždím. Přilijeme vlažné mléko, lehce propracujeme a vlijeme olej, vypracujeme na vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 60 minut kynout.
- Po nakynutí těsto zlehka propracujeme a rozválíme na plát silný asi 5 mm (cca 40 x 40 cm). Plát těsta zakryjeme utěrkou a necháme nejméně 20 minut odležet.
- Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Kousky jablek rozložíme na plát těsta a posypeme lžičkou skořice. Poté těsto rozkrájíme na čtverce asi 10 x10 cm. Čtverce těsta přehneme na poloviny a vyskládáme za sebou do tukem vymazané formy na chlebíček.
- Povrch chlebíčku posypeme zbylou skořicí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a vyklopíme na kovovou mřížku, povrch postříkáme rozpuštěnou polevou a posypeme ořechy.