Kynuté motánky s mákem

1 hodnocení

Upečte si k čaji výborné motánky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez kynutí

Ingredience

16 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    246 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1028 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    26,3 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    6,5 g

    10 %

    10 %

  • Tuky

    12,2 g

    19 %

    17 %

  • nasycené

    5,3 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosejeme do mísy a do středu rozdrobíme droždí. Přidáme lžičku cukru a malé množství vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 40 minut kynout.
  2. Mléko, mák, cukr a máslo svaříme, necháme vychladnout. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků. Každý kousek rozválíme na oválnou placičku a potřeme slabou vrstvou makové náplně.
  3. Rozkrájíme na proužky asi 1 cm silné a srolujeme do válečku. Váleček stočíme do věnečku a přemístíme na plech vyložený pečicím papírem. Stejným způsobem připravíme všechny ostatní motánky. Necháme na teplém místě kynout 15 minut.
  4. Motánky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Po upečení je necháme vychladnout na kovové mřížce. Před podáváním pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Panna cotta s ovocnou vrstvou

Luxusní italský dezert.

Tvarohový pohár s mandarinkami

Sladká tečka nikdy nikoho nezklame.

Tvarohové mini bábovky s krémem

Upečte si ke kávě nádherný moučník plný chutí.

Velikonoční věnec

Krásně nadýchané pečivo se stane hvězdou Velikonoc.

Velikonoční mrkvové cupcakes

Oslavte Velikonoce ve velké parádě.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.