Kynuté jahodové knedlíky

Nadýchané jako obláček a uprostřed skrývají šťavnaté jahodové srdce. Takové jsou kynuté knedlíky jako od babičky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez kynutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    758 KCal

    34 %

    32 %

  • Energie

    3170 KJ

    34 %

    32 %

  • Sacharidy

    146,1 g

    166 %

    146 %

  • Vláknina

    6,1 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    29,7 g

    47 %

    44 %

  • Tuky

    4,7 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy prosejeme mouku a do středu uděláme důlek. Rozdrobíme do něj droždí a přidáme lžičku krupicového cukru. Přilijeme polovinu vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  2. Pak přidáme zbylé vlažné mléko, vejce a špetku soli. Vše zpracujeme na tužší nelepivé těsto, které necháme na teplém místě nakynout.
  3. Těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm a rozkrájíme na čtverce (cca 16 kusů). Do středu každého dílu dáme očištěnou jahodu a zabalíme. Knedlíky v dlaních zakulatíme a necháme na teplém místě ještě asi 15 minut kynout.
  4. Vaříme je v lehce osolené vodě 8 minut. Knedlíky přendáme do mísy a ihned propícháme vidličkou, aby vyšla pára a zůstaly kypré.
  5. Podáváme je posypané nastrouhaným tvarohem, cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohové knedlíky s jahodami

Domácí ovocné plněné knedlíky? Proč ne. Zkuste je.

Kynuté jahodové knedlíky

Máte chuť na sladký oběd? Uvařte si tyto nadýchané knedlíky.

Tvarohové knedlíky s jahodami

Máte chuť na sladký oběd? Tak se inspirujte naším receptem.

Obrácené jahodové knedlíky

Připravte tyto tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce, které budou vaše děti naprosto milovat.

Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta

Sypané cukrem, perníkem a polité přepuštěným máslem. Jedním slovem dokonalé.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.