Ingredience
Postup
- Do mísy prosejeme mouku a do středu uděláme důlek. Rozdrobíme do něj droždí a přidáme lžičku krupicového cukru. Přilijeme polovinu vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
- Pak přidáme zbylé vlažné mléko, vejce a špetku soli. Vše zpracujeme na tužší nelepivé těsto, které necháme na teplém místě nakynout.
- Těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm a rozkrájíme na čtverce (cca 16 kusů). Do středu každého dílu dáme očištěnou jahodu a zabalíme. Knedlíky v dlaních zakulatíme a necháme na teplém místě ještě asi 15 minut kynout.
- Vaříme je v lehce osolené vodě 8 minut. Knedlíky přendáme do mísy a ihned propícháme vidličkou, aby vyšla pára a zůstaly kypré.
- Podáváme je posypané nastrouhaným tvarohem, cukrem a polité rozpuštěným máslem.