Kůzlečí špízky s cuketou a paprikou

Mladé maso je veliká lahůdka, je navíc dobře stravitelné a jeho příprava je rychlá a nečekaně jednoduchá.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez rozležení masa

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    451 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1888 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    6,3 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    46,6 g

    74 %

    69 %

  • Tuky

    25,6 g

    39 %

    37 %

  • nasycené

    2,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na středně velké kostky, které osolíme a opepříme.
  2. Na marinádu promícháme citronovou šťávu se 3 lžícemi olivového oleje a nasekanými bylinkami. Maso vložíme do marinády a necháme alespoň 2 hodiny rozležet.
  3. Papriky zbavíme semínek a opláchneme je. Cuketu očistíme. Cibuli oloupeme. Anglickou slaninu, papriku a cuketu nakrájíme na stejně velké kousky, cibuli nakrájíme na tenké měsíčky.
  4. Naložené maso vyjmeme z marinádu a střídavě se slaninou a zeleninou je napichujeme na špejle. Zbylý olivový olej rozpálíme v pánvi a špízky na něm opečeme ze všech stran. Podáváme například s kuskusem.

Špízky můžeme připravit také na grilu.

Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Ryba pečená v papíru

Pokud máte chuť na rybu, připravte si tento recept.