Kůzlečí řízky

Ochutnejte jiné než klasické vepřové a kuřecí řízky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    521 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2180 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    47,8 g

    54 %

    48 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    39,3 g

    62 %

    58 %

  • Tuky

    15,2 g

    23 %

    22 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kůzlečí kýtu očistíme a nakrájíme na čtyři plátky. Plátky masa ze strany nařízneme nožem a pak lehce naklepeme.
  2. Řízky osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na másle. Podlijeme je trochou vody a borovičkou a necháme dusit doměkka.
  3. Měkké řízky necháme vychladnout a pak je obalíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Obalené řízky osmažíme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem a bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Vepřové závitky s jablky a křenem

Inspirujte se receptem na báječný rodinný pokrm.

Špízy z tygřích krevet s citrusovým salátem

Tento oběd vás v létě příjemně osvěží.

Vepřové kostky na houbách

Vepřové maso na houbách doporučujeme podávat s bramborem.

Zapečená pohanka se zeleninou

Pozitivní účinek pohanky na naše zdraví spočívá v obsaženém rutinu, který blahodárně působí na cévy.

Plněný grilovaný lilek

Lilkům na grilu nikdo neodolá.