Ingredience
Postup
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Očištěný celer nakrájíme na kostičky. V rendlíku osmažíme cibulku na másle a po chvilce přidáme nakrájený celer. Krátce společně orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, tymián, česnek nasekaný najemno a hořčici. Dobře promícháme a zalijeme horkou vodou těsně nad okraj zeleniny, vaříme doměkka. Poté slijeme vodu a ponecháme si ji stranou. Celer rozmixujeme na hladké pyré a případnou hustotu doředíme vodou z vařeného celeru. Nakonec dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V misce smícháme jogurt s vejcem, utřeným česnekem a kořením dle chuti, přidáme polévkovou lžíci medu. Nakonec lehce osolíme a opepříme.
- Maso namočíme do jogurtové marinády a necháme alespoň 30 minut odležet v chladničce. Do misky připravíme drcené kukuřičné lupínky. Jednotlivé kousky masa obalíme v lupíncích a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Stripsy pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C dozlatova. Podáváme spolu s celerovým pyré.