Kuřecí stehna se zeleninou na zázvoru

Zázvor se jako koření často používá v asijské kuchyni.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    641 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2680 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    5,1 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    45,4 g

    72 %

    67 %

  • Tuky

    48,6 g

    75 %

    69 %

  • nasycené

    18,6 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vykostěná stehna opláchneme a osušíme. Po celém povrchu je mírně osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran rychle osmažíme. Přendáme je na pekáček, mírně podlijeme a dopečeme v troubě.
  2. Cuketu a mrkve oloupeme a rozkrájíme na kolečka. Kukuřici a hrášek propláchneme. Brokolici a květák omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme.
  3. V pánvi rozpustíme máslo a postupně přidáváme mrkev, květák, brokolici, cuketu, kukuřici a hrášek a osmahneme. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nastrouhaný zázvor a promícháme.
  4. Upečená stehna vložíme do zeleniny a servírujeme s dušenou rýží.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.