Ingredience
Postup
- Maso nakrájíme na kostky, promícháme s utřeným česnekem, se solí, pepřem, oreganem, olejem a špetkou nastrouhané citrónové kůry. Potom přidáme ještě citrónovou šťávu, lístky bazalky, zakryjeme fólií a necháme 120 minut odležet.
- Kuřecí kousky pak napichujeme na špízy střídavě s plátky cukety, čtverečky papriky a dílky cibule. Jednotlivé špízy grilujeme za postupného otáčení asi 20 minut.
- V hrnci nahřejeme olej na šťávu, přidáme najemno nakrájenou cibuli a zvolna ji necháme opéct dozlatova. Zalijeme vínem, necháme odvařit a potom přilijeme vývar, přidáme špetku citrónové kůry a na mírném ohni necháme vařit asi 20 minut do zhoustnutí.
- Hotové špízy rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a doplníme salátem z rajčat, okurky, paprik a červené cibule, ochuceným vinným octem a solí.