Kuřecí špízy v řeckém stylu

Je léto - čas grilování, tak vyzkoušejte něco nového a ugrilujte si tyto kuřecí špízy se zeleninou v řeckém stylu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Šťáva:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    429 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1794 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    8,2 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    36,9 g

    59 %

    54 %

  • Tuky

    24,7 g

    38 %

    35 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na kostky, promícháme s utřeným česnekem, se solí, pepřem, oreganem, olejem a špetkou nastrouhané citrónové kůry. Potom přidáme ještě citrónovou šťávu, lístky bazalky, zakryjeme fólií a necháme 120 minut odležet.
  2. Kuřecí kousky pak napichujeme na špízy střídavě s plátky cukety, čtverečky papriky a dílky cibule. Jednotlivé špízy grilujeme za postupného otáčení asi 20 minut.
  3. V hrnci nahřejeme olej na šťávu, přidáme najemno nakrájenou cibuli a zvolna ji necháme opéct dozlatova. Zalijeme vínem, necháme odvařit a potom přilijeme vývar, přidáme špetku citrónové kůry a na mírném ohni necháme vařit asi 20 minut do zhoustnutí.
  4. Hotové špízy rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a doplníme salátem z rajčat, okurky, paprik a červené cibule, ochuceným vinným octem a solí.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Ryba pečená v papíru

Pokud máte chuť na rybu, připravte si tento recept.