Ingredience
Postup
- Cibulky s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Vsypeme je do misky a přidáme koriandr, zázvor, kurkumu, kari a kmín. Vše zalijeme olejem, sójovou omáčkou a kokosovým mlékem a dobře promícháme.
- Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na delší, asi 5 mm silné proužky. Naložíme je do marinády, přikryjeme potravinovou fólií a na noc uložíme do chladna proležet.
- Druhý den napícháme proužky masa vlnkovitě na kovové jehly nebo navlhčené dřevěné špejle. Špízy opékáme na grilu ze všech stran asi 7 minut.
- Okurku omyjeme, podélně rozkrojíme a lžičkou z ní odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na drobné kostičky. Chilli papričku a oříšky nasekáme. V kastrůlku asi 5 minut povaříme směs cukru, octa a 125 ml vody. Rozvar odstavíme, a když zchladne, dochutíme ho sójovou omáčkou. Poté do něj vmícháme okurku, papričku a oříšky.